WhatsAppin blogi

WhatsApp on aina pyrkinyt pitämään tiedot ja kommunikaation mahdollisimman hyvin turvassa. Tänään olemme ylpeitä saadessamme kertoa, että teknisen kehityksen tuloksena WhatsAppista on tulossa markkinajohtaja yksityisen kommunikaation suojauksessa: esittelemme täyden salauksen. Tästä lähtien kun sinä ja yhteystietosi käytätte sovelluksen uusinta versiota, jokainen puhelu, jonka soitat ja jokainen viesti, kuva, video, tiedosto ja ääniviesti, jonka lähetät, salataan oletuksena täysin, myös ryhmäkeskusteluissa.

Ajatus on yksinkertainen: kun lähetät viestin, ainoa henkilö, joka voi lukea sen, on se, jolle viestin lähetit tai ryhmäkeskustelussa ne, joille viestin lähetit. Kukaan ei näe viestin sisälle. Eivät kyberrikolliset. Eivät hakkerit. Eivät raskaat hallinnot. Emme edes me. Täysi salaus tekee kommunikaatiosta WhatsAppissa yksityistä - hieman samaan tapaan kuten keskustelu kasvokkain on.

Jos täyden salauksen toimintaperiaate kiinnostaa sinua, voit lukea siitä lisää tästä. Mutta sinun tarvitsee tietää vain, että täysin salattuja viestejä voi lukea vain haluamasi vastaanottajat. Ja jos käytät WhatsAppin uusinta versiota, sinun ei tarvitse tehdä mitään viestien salaamiseksi: täysi salaus on päällä oletuksena ja kaiken aikaa.

Elämme maailmassa, jossa tietojamme on digitaalisessa muodossa enemmän kuin koskaan ennen. Joka päivä voimme lukea tapauksista, joissa yksityisiä tietoja on luvattomasti käytetty tai varastettu. Ja jos mitään ei tehdä, ihmisten digitaalisista tiedoista ja kommunikaatiosta tulee haavoittuvaisempia hyökkäyksille tulevina vuosina. Onneksi täysi salaus suojaa meitä näiltä haavoittuvuuksilta.

Salaus on yksi tärkeimmistä työkaluista, joita valtiot, yritykset ja yksityiset käyttävät turvallisuuden parantamiseen uutena digitaalisena aikana. Viimeaikoina on keskusteltu paljon salatuista palveluista ja viranomaisten työstä niihin liittyen. Vaikka tiedämme kuinka tärkeää työtä viranomaiset tekevät sen eteen, että ihmiset pysyvät turvassa, mielestämme salauksen heikentäminen altistaa ihmisten tiedot kyberrikollisten, hakkereiden ja raskaiden hallintojen käyttöön.

Vaikka WhatsApp on yksi harvoista viestintäalustoista, joka tukee täyttä salausta, joka on päällä automaattisesti, oletamme, että se lopulta edustaa henkilökohtaisen viestinnän tulevaisuutta.

Halu suojata ihmisten yksityistä viestintää on yksi perusperiaatteistamme WhatsAppilla, ja minulle, se on myös henkilökohtaista. Kasvoin Neuvostoliitossa kommunismin aikaan ja yksi syy, miksi muutimme perheemme kanssa Yhdysvaltoihin, oli se, että ihmiset eivät voineet puhua vapaasti.

Nykyään yli miljardi ihmistä käyttää WhatsAppia pitääkseen yhteyttä ystäviin ja perheeseen ympäri maailman. Ja nyt jokainen heistä voi jutella vapaasti ja turvallisesti WhatsAppissa.

Jan ja Brian