Blog WhatsApp

Hari ini kami memperkenalkan cara baru untuk menyesuaikan dan meningkatkan foto dan video yang anda berkongsi dengan rakan-rakan dan keluarga di seluruh dunia. Dengan ciri kamera baru WhatsApp, anda kini boleh menulis atau melukis atas foto dan video, dan juga menambahkan emoji untuk meluahkan perasaan anda.

Apabila anda menangkap foto atau video baru atau berkongsi satu yang wujud dalam telefon anda, anda akan melihat alat mengedit secara automatik. Sama ada anda melukis hati merah yang besar untuk menunjukkan betapa banyak anda merindui seseorang atau menambahkan emoji kegemaran - kadang kala sebuah gambar bermakna seribu kata. Cuba tambahkan teks juga, dan ubah warna dan stail fon.

Ciri kamera WhatsApp kini menyokong denyar hadap ke depan supaya anda boleh mengambil selfie yang sempurna. Dalam keadaan cahaya rendah dan pada waktu malam, ini akan mencerahkan skrin dan meningkatkan kualiti foto anda. Kami juga telah menambahkan ciri zum mudah untuk merakam video - hanya luncurkan jari anda ke atas dan ke bawah untuk zum ke dalam dan ke luar. Dan untuk menukar kamera menghadap ke depan atau belakang dengan cepat, ketik dua kali atas skrin.

Ciri-ciri baru kamera akan dikeluarkan pada telefon Android mulai hari ini dan pada iPhone tidak lama lagi. Kami berharap agar anda menikmati ciri-ciri baru ini apabila anda berkongsi foto atau video anda yang seterusnya.