Blog WhatsApp

Hari ini, kami akan mengeluarkan satu ciri baru yang membenarkan anda untuk berkongsi lokasi anda dalam masa nyata dengan keluarga atau rakan-rakan. Sama ada anda bertemu dengan rakan-rakan, memberitahu orang kesayangan anda bahawa anda selamat, atau mengongsi perjalanan anda, ciri Lokasi Terkini adalah cara yang mudah dan selamat untuk memberitahu orang di mana anda berada. Ciri penyulitan hujung ke hujung ini membenarkan anda untuk mengawal dengan siapa anda berkongsi dan untuk berapa lama. Anda boleh memilih untuk berhenti mengongsi pada bila-bila masa atau cuma membenarkan pemasa Lokasi Terkini tamat.

Ini cara bagaimana ia berfungsi. Buka satu sembang dengan seorang atau sebuah grup yang ingin dikongsi. Dalam butang lampir di bawah "Lokasi", terdapat pilihan baru untuk "Kongsi Lokasi Terkini." Pilih untuk berapa lama anda ingin berkongsi dan ketik hantar. Setiap orang dalam sembang akan dapat melihat lokasi masa nyata anda pada peta. Jika lebih daripada seorang berkongsi Lokasi Terkini mereka dalam grup, kesemua lokasi boleh dilihat dalam peta yang sama.

Lokasi Terkini tersedia pada kedua-dua Android dan iPhone dan akan dikeluarkan dalam aplikasi pada minggu-minggu akan datang. Kami berharap anda menyukainya.