WhatsApp Blog

Az emberek szerte a világon használják a WhatsApp-ot arra, hogy kapcsolatba lépjenek a számukra fontos kisvállalkozásokkal — online ruházati vállalatoktól kezdve Indiában, autóalkatrészeket forgalmazó boltokig Brazíliában. A WhatsApp-ot személyeknek építettük, de most az üzleti élményt szeretnénk fejleszteni. Például megkönnyítve a vállalkozásoknak, hogy válaszoljanak az ügyfeleknek, szétválasztva a személyes és az ügyfeleknek szóló üzeneteket, és hivatalos jelenlétet biztosítva.

Így a mai napon elindítjuk a WhatsApp Business-t — egy ingyenesen letölthető Android alkalmazást kisvállalkozások számára. Az új alkalmazásunk megkönnyíti, hogy a cégek kapcsolatba lépjenek az ügyfelekkel, és sokkal kényelmesebbé teszi az 1,3 milliárd felhasználónk számára, hogy csevegjenek a számukra fontos vállalkozásokkal. Íme így:

  • Üzleti profilok: Segítsd az ügyfeleidet olyan hasznos információkkal, mint a vállalkozásod leírása, email vagy az üzlet címe, és honlap.
  • Üzenetküldő eszközök: Takaríts meg időt az okos üzenetküldő eszközökkel — gyors válaszok, amik gyors válaszokat biztosítanak a gyakran feltett kérdésekre, üdvözlő üzenetek, amik bevezetik az ügyfeleket a vállalkozásodba, és házon kívül vagyok üzenetek, amik értesítik őket róla, hogy elfoglalt vagy.
  • Statisztika az üzenetekről: Tekints át egyszerű számadatokat, mint az olvasott üzenetek száma, azért hogy lásd, mi az, ami működik.
  • WhatsApp Web: Küldj és fogadj üzeneteket a WhatsApp Business alkalmazással az asztali gépeden.
  • Fiók típus: Az emberek tudni fogják, hogy egy vállalkozással beszélgetnek, mert üzleti fiókként leszel felsorolva. Idővel néhány vállalkozás visszaigazolt fiókkal fog rendelkezni, miután visszaigazoltuk, hogy a fiók telefonszáma megegyezik a vállalkozás telefonszámával.

Az emberek továbbra is ugyanúgy használhatják a WhatsApp-ot, mint eddig — semmi újat nem kell hozzá letölteni. Továbbra is teljesen ők szabályozzák a kapott üzeneteiket, lehetőségük van bármely számot letiltani, beleértve a vállalkozásokat is, valamint spamnek jelenteni.

Indiában és Brazíliában a kisvállalkozások több mint 80%-a azt állítja, hogy a WhatsApp segítségükre van mind az ügyfelekkel való kommunikációban, mind a vállalkozásuk növekedésében (Forrás: Morning Consult tanulmány). Illetve a WhatsApp Business megkönnyíti, hogy az emberek gyorsan és egyszerűen kölcsönösen kapcsolatba lépjenek velük.

A WhatsApp Business mától elérhető és ingyenesen letölthető a Google Play áruházból Indonéziában, Olaszországban, Mexikóban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Az alkalmazás az elkövetkező hetekben kerül bevezetésre az egész világon. És ez még csak a kezdet!