WhatsApp-blog

Mensen over de hele wereld gebruiken WhatsApp om in contact te komen met kleine bedrijven die belangrijk voor hen zijn; van een online kledingwinkel in India tot een bedrijf dat auto-onderdelen verkoopt in Brazilië. WhatsApp is echter gebouwd voor mensen en we willen de ervaring met bedrijven verbeteren. Zo kunnen we het bijvoorbeeld makkelijker maken voor bedrijven om te reageren op klanten, klanten scheiden van persoonlijke berichten en bedrijven een officiële aanwezigheid bieden in de app.

Vandaag introduceren we WhatsApp Business. Dit is een gratis Android-app voor het kleinbedrijf. Onze nieuwe app zal het makkelijker maken voor bedrijven om in contact te komen met klanten en zal onze 1,3 miljard gebruikers de mogelijkheid bieden om te chatten met bedrijven die belangrijk voor ze zijn. Dit kan met:

  • Bedrijfsprofielen: Voorzie klanten van nuttige informatie, zoals een bedrijfsomschrijving, e-mailadres, adres en website.
  • Berichttools: Bespaar tijd met de handige berichttools. Met Snelle antwoorden kunnen veelgestelde vragen snel worden beantwoord, begroetingen bieden klanten een introductie van het bedrijf en afwezigheidsberichten laten de klant weten dat je niet kunt antwoorden.
  • Berichtstatistieken: Bekijk simpele statistieken, zoals het aantal gelezen berichten, om te beoordelen wat werkt en wat niet.
  • WhatsApp Web: Verzend en ontvang berichten met WhatsApp Business op je computer.
  • Accounttype: Mensen zullen weten dat ze met een bedrijf chatten, omdat je zult worden gemarkeerd als een zakelijk account. Na verloop van tijd zullen sommige bedrijven bevestigde accounts hebben, nadat het is bevestigd dat het telefoonnummer van het account overeenkomt met het telefoonnummer van het bedrijf.

Mensen kunnen WhatsApp gewoon blijven gebruiken, het is niet nodig om iets nieuws te downloaden. Mensen zullen nog steeds de volledige controle hebben over de berichten die ze ontvangen en hebben de mogelijkheid om ieder nummer te blokkeren en te rapporteren als spam, ook de nummers van bedrijven.

Meer dan 80% van de kleine bedrijven in India en Brazilië zeggen dat WhatsApp hen helpt te communiceren met klanten en bijdraagt aan de groei van hun bedrijf (Bron: Morning Consult-onderzoek). WhatsApp Business zal het makkelijker maken voor mensen om in contact te komen met deze bedrijven en vice versa.

WhatsApp Business is vanaf vandaag beschikbaar en gratis te downloaden vanuit Google Play in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De app zal in de komende weken ook beschikbaar worden in de rest van de wereld. Dit is slechts het begin!