WhatsApp-blog

Volgende maand werkt de Europese Unie zijn privacywetgeving bij om meer inzicht te bieden in de manier waarop persoonsgegevens online worden gebruikt. WhatsApp werkt zijn Servicevoorwaarden en Privacybeleid bij in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Met deze update vragen we niet om nieuwe rechten om persoonlijke gegevens te verzamelen. Ons doel is simpelweg om uit te leggen hoe we de beperkte informatie die we over je hebben, gebruiken en beschermen. Er zijn een aantal aspecten die we willen uitlichten:

  • WhatsApp in Europa: WhatsApp heeft een entiteit opgericht binnen de Europese Unie om jou daar diensten te leveren en om aan de nieuwe hoge standaard van transparantie te voldoen met betrekking tot de manier waarop we de privacy van onze gebruikers beschermen.
  • Datadeling: We delen momenteel geen accountinformatie om jouw ervaring met producten en advertenties op Facebook te verbeteren. Zoals we in het verleden hebben gezegd, willen we in de toekomst nauwer samenwerken met andere Facebook-bedrijven en zullen we je updaten wanneer we onze plannen hebben uitgewerkt.
  • Veilig blijven op WhatsApp: Wanneer een gebruiker rapporteert dat iemand ongewenste berichten zoals spam of content over misbruik op WhatsApp of Facebook stuurt, delen wij informatie en kunnen wij actie ondernemen, zoals hen blokkeren op beide diensten. Meer informatie over veilig blijven op WhatsApp kun je vinden in deze veiligheidstips.

WhatsApp vindt jouw privacy en veiligheid erg belangrijk. Elk bericht en elke oproep is beveiligd met end-to-end encryptie zodat niemand jouw gesprekken kan lezen of beluisteren, zelfs WhatsApp niet. In de komende weken zul je de beperkte gegevens die we verzamelen kunnen downloaden. Deze functie zullen we beschikbaar maken voor alle gebruikers ter wereld op de nieuwste versie van de app. Meer informatie kun je vinden in dit artikel.

We waarderen jouw feedback en willen je bedanken voor het gebruiken van WhatsApp!