WhatsApp-blog

Bijna 5 jaar geleden zijn we WhatsApp gestart met een simpele missie: Een mooi product bouwen dat door iedereen ter wereld wordt gebruikt. Niets anders interesseerde ons.

Vandaag kondigen wij een samenwerking met Facebook aan die ervoor zorgt dat wij kunnen doorgaan met onze missie. Het geeft WhatsApp de flexibiliteit om verder te groeien en uit te breiden. Het geeft mij, Brian en de rest van het team ook de mogelijkheid om te blijven focussen op het bouwen van een communicatiemiddel dat snel, betaalbaar en persoonlijk is.

Dit zal er veranderen voor jou en de andere gebruikers: Niets.

WhatsApp zal zelfstandig blijven opereren. Voor een kleine contributie kan je de service gebruiken. Je kunt WhatsApp waar ook ter wereld blijven gebruiken, onafhankelijk van het type telefoon. Je kunt erop blijven vertrouwen dat je niet gestoord zal worden door advertenties. Er was geen samenwerking tot stand gekomen als onze kernwaarden waarop dit bedrijf gebouwd is, aangepast moesten worden: Onze missie en ons product.

Een persoonlijk note: Brian en ik zijn zeer trots om deel uit te maken van een klein team die in minder dan vijf jaar een communicatiedienst heeft gebouwd waarop wereldwijd 450 miljoen gebruikers maandelijks actief zijn. Dagelijks zijn er 320 miljoen gebruikers actief. Zij hebben geholpen om de manier van communiceren in de 21ste eeuw te revolutioneren en opnieuw vorm te geven. Wij zijn hier zeer dankbaar voor.

Ons team heeft altijd geloofd dat kosten noch afstand in de weg moeten staan om vrienden en geliefden met elkaar in contact te brengen. Zij zullen ook niet rusten totdat iedereen overal ter wereld deze mogelijkheid heeft. Wij willen al onze gebruikers en iedereen in ons leven bedanken voor het mogelijk maken van dit volgende hoofdstuk. Bedankt dat jullie je aansluiten bij deze bijzondere reis.