Blog WhatsApp

Acum aproape cinci ani, am pornit WhatsApp cu o misiune simplă: construirea unui produs care va putea fi utilizat în toată lumea. Nimic nu mai conta pentru noi.

Astăzi anunțăm parteneriatul cu Facebook care ne va conferi posibilitatea de a continua misiunea cu care am pornit. Astfel, WhatsApp va beneficia de flexibilitatea necesară pentru a se extinde, iar mie și lui Brian, precum și întregii noastre echipe, ne va oferi mai mult timp pentru a ne concentra asupra acestui produs de comunicare, care este rapid, se adresează și este accesibil tuturor.

În ceea ce privesc așteptările privind schimbările aduse produsului, dorim să vă anunțăm că nimic nu se va schimba.

WhatsApp va continua să fie autonom și să opereze independent. Veți putea să continuați să vă bucurați de serviciul oferit de noi în schimbul unei mici taxe. Veți putea continua să utilizați WhatsApp, indiferent de locul în care vă aflați în lume și indiferent de tipul de telefon smartphone deținut. Și, în continuare, puteți să mizați pe faptul că nu veți vedea reclame care pot deranja conversațiile avute. Nu ar fi existat niciun parteneriat între companiile noastre, dacă ar fi trebuit să facem compromisuri privind principiile fundamentale pe care ne bazăm, și care au definit misiunea și viziunea companiei.

Ca și notă personală, Brian și cu mine nu am fi putut să fim mai mândri că facem parte dintr-o echipă foarte mică de oameni, care, în doar cinci ani, a construit un serviciu de comunicare care sprijină mai mult de 450 de milioane de utilizatori activi pe lună și 320 de milioane de utilizatori zilnici din întreaga lume. Ei au ajutat la redefinirea și la revoluționarea principiului de comunicare pentru secolul 21, și nu am putea să le fim mai recunoscători.

Echipa noastră a crezut întotdeauna că nici costul și nici distanța nu ar trebui să împiedice oamenii de a intra în contact cu prietenii sau cu familiile lor, și nu ne vom liniști, până când toată lumea de peste tot de pe glob va avea acces la această oportunitate. Mulțumim tuturor utilizatorilor și tuturor persoanelor din viețile noastre pentru că au facut acest capitol din viețile noastre posibil, și pentru că au dorit să ne fie alături în această călătorie specială.