Blog WhatsApp

Începând de astăzi, WhatsApp va evidenția mesajele care au fost redirecționate. Acest pas va face ca atât conversațiile individuale precum și cele de grup să fie mai ușor de urmărit. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a observa dacă mesajul primit a fost redirecționat de o rudă/prieten sau dacă a fost trimis ca și original. Pentru a vedea această evidențiere, este necesar să aveți instalată ultima versiune pentru WhatsApp.

WhatsApp respectă foarte mult siguranța dumneavoastră. Vă încurajăm să vă gândiți foarte bine înainte de a redirecționa un anumit mesaj. Ca și memento, puteți raporta ca spam sau bloca un anumit contact printr-un simplu gest și puteți contacta WhatsApp oricând pentru ajutor. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați pagina de Securitatea pe WhatsApp.

Pe parcurul ultimelor luni, am adăugat noi opțiuni care îmbunătățesc experiența avută în conversațiile de grup. Descriere grup, funcția de menționare, și protejarea persoanelor care sunt adăugate în mod repetat în grupurile din care au ieșit.

Astăzi, lansăm o nouă setare pentru grup unde doar admin de grup pot trimtie mesaje în grup. Una dintre modalitâțile în care oamenii folosesc grupurile este de a primi informații utile și de a citi anumite anunțuri, de exemplu părinții citesc informări primite de la profesori, anumite persoane se informează de la centrele sociale sau organizațiile non-profit. Am introdus această nouă setare pentru ca admin să dețină unelte mai bune în astfel de cazuri.

Pentru a activa această setare, deschideți “Detalii grup,” apăsați Setări grup > Trimiteți mesaje și selectați “Doar Admin.” Această setare va fi disponibilă utilizatorilor din întreaga lume care folosesc cele mai actualizate versiuni ale aplicației.

Grupurile au fost foarte importante pentru întreaga experientă pe WhatsApp, fie că vorbim de membrii de familie, sau conectarea cu diverși prieteni pentru a putea să stăm conectați. De asemenea, există grupuri pe WhatsApp care sunt destinate suportului pentru noi părinți, sau pentru studenți care se pregătesc de sesiune, sau diverse evenimente care se pot întâmpla în oraș. Astăzi dorim să împărtășim câteva îmbunătățiri care au fost aduse opțiunii de grup.

Ce este nou

 • Descriere grup: O mică secțiune care este disponibilă la secțiunea detalii grup și care vă oferă posibilitatea să oferiți context grupului, reguli de utilizare în grup, configurare temă de discuție. În momentul în care o nouă persoană se alătură grupului, descrierea va fi evidențiată în partea superioară a conversației.
 • Drepturi de admin: La secțiunea setări grup, există acum o posibilitate de a restricționa cine poate schimba subiectul grupului, imaginea și descrierea.
 • Punerea la curent cu toate acțiunile din grup: În momentul în care ați fost plecat/ă o perioadă bună de timp, vă puteți pune la curent cu toate mesajele transmise în grup în cazul în care ați fost menționat/ă în acestea. Acest lucru se poate face prin apăsarea butonului @ care apare în partea dreapta jos a conversației.
 • Căutarea participanților: Puteți localiza orice persoană din grup prin căutarea participanților la secțiunea detalii grup.
 • Admin acum poate înlătura/restricționa permisiunile anumitor participanți din grup,iar creatorii grupului nu vor mai putea fi eliminați din grupul pe care l-au creat.

Am introdus mai multă protecție pentru a reduce oportunitatea ca diverși utilizatori să fie adăugați din nou în grupul din care au ales să iasă. Începând de astăzi, aceste opțiuni sunt disponibile pentru utilizatorii de Android și iPhone. Sperăm să vă bucurați de noile actualizări!

Luna viitoare, Uniunea Europeană actualizează legile de confidențialitarte pentru a impune o transparență mai impunătoare privind modalitatea în care informațiile utilizatorilor sunt utilizate în mediul online. WhatsApp actualizează Condițiile de utilizare și Politica de confidențialitate unde legea cunoscută sub denumirea de Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) va intra în vigoare.

Nu cerem noi drepturi pentru colectarea informațiilor personale prin intermediul acestei noi actualizări. Scopul nostru este doar să explicăm modalitatea în care utilizăm și protejăm informațiile limitate pe care le deținem despre dumneavoastră. Dorim să evidențiem câteva lucuri:

 • WhatsApp în Europa: WhatsApp a stabilit o prezență în Uniunea Europeană pentru a vă oferi serviciile și pentru a îndeplini noile cerințe de transparență privind modalitatea în care protejăm confidențialitatea datelor utilizatorilor noștri.
 • Partajarea informațiilor: Momentan, nu partajăm informații privind detaliile de cont pentru a îmbunătăți produsul și experiența reclamelor pe Facebook. După cum am spus și în trecut, dorim să lucrăm în strânsă colaborare cu alte companii Facebook și vă vom ține la curent cu orice noi schimbări.
 • Siguranța pe WhatsApp: În momentul în care primim informații privind o potențială acțiune de spam - mesaje care sunt trimise sub formă abuzivă sau nu au relevanță - primite fie pe WhatsApp sau Facebook, distribuim această informație pentru a putea bloca aceste conturi pe ambele platforme, servicii. Puteți afla mai multe informații despre siguranța pe WhatsApp accesând acest articol.

Pentru WhatsApp confidențialitatea informațiilor și siguranța dumneavoastră sunt foarte importante. Fiecare mesaj și apel este securizat prin criptare integrală astfel încât, nici chiar WhatsApp, să poată citi sau asculta aceste conversații. În săptămânile următoare, veți putea descărca și vedea informațiile limitate pe care le colectăm. Această opțiune va fi eliberată către toți utilizatorii din toată lumea în cea mai recentă versiune a aplicației. Pentru mai multe detalii, apăsați aici.

Apreciem toate comentariile dumneavoastră și vă mulțumim că sunteți utilizatori ai aplicației WhatsApp!

Oameni din întreaga lume folosesc WhatsApp pentru a se conecta cu diverse companii mici - de la magazine online de îmbrăcăminte din India până la magazine online cu specific auto din Brazilia. Aplicația WhatsApp a fost construită pentru uzul standard și anume pentru oameni și dorim să îmbunătățim și experiența companiilor. De exemplu, oferind posibilitatea de a răspunde mai rapid clienților, de a face distincția între aplicația de business și aplicația de uz standard și stabilirea unei prezențe a business-ului respectiv.

Astăzi lansăm WhatsApp Business - o aplicație gratuită care poate fi descărcată pe Android pentru companiile mici. Noua noastră aplicație va oferi companiilor posibilitatea de lua legătura cu diverși clienți mult mai ușor, și va oferi celor 1.3 miliarde de utilizatori posibilitatea de a identifica ușor companiile care îi interesează. Iată cum:

 • Profil business: Oferă clienților informații utile precum descrierea companiei, adresa de e-mail, locația magazinului și pagina de web.
 • Mijloace de comunicare/mesagerie: Ajută la sporirea timpului de reacție - răspunsuri rapide oferă răspunsuri la întrebări primite în mod frecvent, mesaje de întâmpinare - prezintă compania clienților, mesaje offline - mesaje care anunță dacă compania este sau nu disponibilă.
 • Statistici pentru mesaje: Posibilitatea analizării unor date simple, precum numărul de mesaje trimise pentru a vedea ce este util.
 • WhatsApp Web: Trimiterea și primirea de mesaje prin WhatsApp Business accesibil de pe desktop.
 • Tipul de cont: Oamenii vor fi informați că poartă o conversație cu un business deoarece acest lucru va fi evident prin etichetare contului de business. În timp, anumite business-uri vor avea conturi confirmate de îndată ce se va confirma că respectivul număr de telefon este identicic cu numărul de telefon listat pentru business-ul respectiv.

Oamenii vor putea continua să folosească WhatsApp ca și până acum - nu este necesar să se descarce nimic în plus. Oamenii vor avea control asupra modalității de a primi mesaje precum și abilității de a bloca un anumit număr sau de a raporta un număr ca și spam, business-urile fiind incluse.

Mai mult de 80% din business-urile din India și Brazilia afirmă că WhatsApp îi ajută să comunice cu clienții și le oferă posibilitatea de a își mări afacerea ( Sursă:Morning Consult Study). Așadar, WhatsApp Business le va oferi posibilitatea oamenilor de a comunica cu aceste companii foarte ușor și foarte rapid.

WhatsApp Business este disponibilă pentru a fi descărcată gratuit de pe Google Play în țări ca Indonezia, Italia, Mexic, Marea Brianie și Statele Unite. Aplicația se lansează la nivel mondial în următoarele săptămâni. Acesta este doar începutul!

Începând de astăzi veți putea șterge mesajele care au fost trimise din greșeală - fie că au fost trimise către un singur contact sau către un grup întreg. Iată cum funcționează: apăsați și mențineți apăsat pe mesaj, selectați "Ștergeți," iar apoi "Șterge pentru toată lumea." Dispuneți de șapte minute pentru a șterge mesajul din momentul în care acesta a fost trimis.

Această opțiune este disponibilă pentru toți utilizatorii din întreaga lume pe ultimele versiuni pentru iPhone, Android, Windows Phone, precum și desktop/computer. Atât dvs. cât și destinatarul trebuie să utilizați ultima versiune disponibilă pentru WhatsApp pentru ca această opțiune să funcționeze corespunzător.

Puteți afla mai multe la secțiunea Android, iPhone, și Windows Phone de la secțiunea Întrebări Frecvente.

Astăzi, anunțăm eliberarea unei noi opțiuni care vă permite posibilitatea de a distribui locația în timp real cu familia și prietenii. Fie că vă întâlniți cu prieteni, sau că doriți să îi informați pe cei dragi că sunteți în siguranță, opțiunea Locație în timp real reprezintă o modalitate simplă și sigură de a le spune celor din jur unde vă aflați. Această opțiune care este criptată integral, vă oferă posibilitatea de a controla cu cine veți distribui această informație și pentru ce perioadă de timp. Puteți opta pentru a întrerupe această distribuire în orice moment sau puteți lăsa ca opțunea selectată de timp să fie finalizată.

Iată cum funcționează. Deschideți o conversație cu o anumită persoană sau grup cu care doriți să distribuiți această informație. La secțiunea "Locație" de la butonul atașare, veți găsi o nouă opțiune "Distribuire locație în timp real." Selectați perioada pentru care doriți ca această informație să fie distribuită și apăsați trimiteți. Fiecare persoană din conversație va putea vedea locația în timp real afișată pe hartă. În cazul în care mai multe persoane distribuie locația într-un grup, toate locațiile vor fi disponibile pentru a fi vizualizate pe hartă.

Locația în timp real este disponibilă atât pe Android cât și pe iPhone și va fi eliberată în săptămânile care urmează. Sperăm să vă placă.

Mai mult de 1 miliard de oameni utilizează WhatsApp în fiecare zi pentru a păstra legătura cu familiile, prietenii și în timp, din ce în ce mulți oameni folosesc aplicația pentru a comunica cu companiile de care au nevoie. De fapt, multe dintre aceste comunicări se întâmplă în fiecare zi, fie prin plasarea unei comenzi către o brutărie din apropriere sau prin verificarea unei colecții de haine. Însă modalitate prin care acest lucru se întâmplă pe WhatsApp în acest moment este foarte rudimentară. Am auzit povești privind proprietari de magazine care folosesc WhatsApp pentru a păstra legătura cu sute de clienți doar prin intermediul unui singur telefon, și, de asemenea, am ascultat oameni care erau nesiguri de autenticitatea unei anumite companii. În lunile ce vor urma, vom testa noi opțiuni care sunt menite pentru a soluționa unele dintre aceste provocări și pentru a facilita contactul cu aceste companii pentru acele persoane care doresc să facă acest lucru pe WhatsApp. Tactica este foarte simplă - vrem să aplicăm aceeași metodă prin care am reușit să ajutăm oamenii să fie în contact permanent cu persoanele importante lor și să oferim aceeași posibilitate pentru ca oamenii să poată să fie în contact cu companiile cu care doresc.

Suntem conștienți de faptul că aceste companii au multe nevoi. De exemplu, doresc să fie recunoscute ca și prezență oficială - un profil validat pentru ca oamenii să poată diferenția între o companie și un contact privat - și o modalitate mai ușoară de a răspunde la mesaje. Momentan, lucrăm și dezvoltăm noi opțiuni prin intermediul unei aplicații gratuite WhatsApp Business pentru companii mici, precum și o soluție corporate/enterprise pentru companii mai mari care operează la nivel mai mare și care utilizează o bază de date globală, precum linii aeriene, pagini de web de e-commerce și bănci. Aceste companii vor putea folosi această soluție pentru a le oferi clienților informații utile, precum orarul unui zbor, confirmări de livrare sau alte informări.

În momentul în care cineva comunică cu o companie atât la nivel local sau global, oamenii se așteaptă ca WhatsApp să fie rapid, de încredere și sigur. Vom lua la cunoștință toate comentariile și feedback-ul oferit pe perioada acestei faze de testare și vom ține oamenii la curent pe măsură ce aceste unelte vor fi disponibile la nivel mondial. Este foarte important pentru noi ca să realizăm acest lucru într-un mod corect și suntem foarte atenți la experiențele care se vor crea atât pentru companii cât și pentru utlizatori. Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți articolul de la Întrebări Frecvente.

Acum un an am împărtășit că un miliard de oameni din toată lumea folosec WhatsApp în fiecare lună. Astăzi, suntem foarte fericiți și mândri să anunțăm că un miliard de oameni folosesc WhatsApp în fiecare zi pentru a ține legătura cu prietenii și familia.

Fie că alegeți să trimiteți poze sau fișiere video, să efectuați apeluri video sau doar să vă mențineți prietenii și familia informați prin actualizări de Stare, modalitatea de a comunica prin intermediul WhatsApp nu a fost nicicând mai ușoară sau mai personală. Suntem onorați că un număr așa de mare de oameni utilizează aceste noi opțiuni pentru a comunica în fiecare zi.

Pe măsură ce sărbătorim acest important eveniment, dorim să vă asigurăm că vom continua să aducem din ce în ce mai multe opțiuni utile de care să vă bucurați, în timp ce vom respecta ideea de a livra o comunicare de încredere, simplă și sigură prin intermediul WhatsApp. Vă mulțumim pentru sprijinul oferit.

Se întâmpla acum opt ani, în februarie 2009, când am început să scriem primele rânduri de coduri pentru ce ulterior avea să devină WhatsApp. Ideea originală în spatele acestui proiect a fost să construim o aplicație care le permite prietenilor și altor contacte să fie în contact tot timpul. Acest lucru se întâmpla cu luni înainte de a adăuga ideea de mesagerie. Prima versiune a aplicației noastre arăta așa:

Chiar și după ce am adăugat conceptul de mesagerie în vara anului 2009, am continuat să menținem ideea de "text" pentru opțiunea de stare oferită în WhatsApp. În fiecare an, eu și cu Brian veneam cu tot felul de idei de proiecte la care să lucrăm, întotdeauna am discutat despre ideea de a extinde această opțiune de stare.

Suntem foarte încântați să anunțăm că în același moment în care WhatsApp sărbătorește a opta aniversare pe data de 24 februarie a acestui an, am decis să reinventăm funcția de stare. Începând de astăzi, actualizăm funcția de stare, funcție care vă va permite, de acum înainte, să trimiteți poze și fișiere video către prieteni și familie într-un mod foarte simplu și securizat. Da, așa este, chiar și mesajele de stare sunt criptate integral.

La fel ca și acum opt ani când am început să lucrăm la WhatsApp, această funcție de stare îmbunătățită le va permite prietenilor care folosesc WhatsApp să fie conectați într-un mod plăcut și simplu. Noi toți cei din echipa WhatsApp, sperăm să vă facă plăcere să utilizați această nouă funcție!

Jan Koum