Blog WhatsApp

WhatsApp întotdeauna a făcut o prioritate din a securiza infromațiile și comunicarea furnizate prin intermediul aplicației. Astăzi, suntem mândri să anunțăm că am finalizat o dezvoltare tehnologică care face WhatsApp un leader în protejarea informațiilor dvs. prin criptarea integrală a acestora. De acum înainte, în momentul în care atât dvs. cât și persoanele cu care discutați au ultima versiune de WhatsApp instalată, fiecare mesaj, apel, poză, fișiere media, și mesaje vocale pe care le trimiteți, precum și conversațiile în grup, sunt implicit criptate integral.

Această idee este simplă: în momentul în care trimiteți un mesaj, singurele persoane care le pot citi sunt fie destinatarul (din conversația individuală) sau persoanele din grupul respectiv. Nimeni nu va putea accesa mesajul. Niciun infractor cibernetic. Niciun hacker. Niciun regim opresiv. Nici măcar noi. Criptarea integrală ajută la construirea unui proces privat de comunicare prin intermediul WhatsApp - la fel cum sunt conversațiile care sunt purtate față în față.

În cazul în care sunteți interesați să aflați mai multe informații despre funcționarea procesului de criptate integrală, puteți citi aici. Dar tot ce trebuie să știți este că mesajele criptate integral pot fi cititte doar de către persoanele cărora le trimiteți. Iar dacă utilizați ultima versiune WhatsApp, nu va fi necesar să întreprindeți nicio acțiune pentru a cripta mesajele: criptarea integrală este activă tot timpul și se face implicit.

Trăim într-o lume în care o foarte marte parte din informația noastră este digitalizată, mai mult decât oricând. În fiecare zi putem vedea știri cum anumite informații au fost accesate de alte părți sa chiar au fost compromise. Dacă nu se ia nicio atitudine, o foarte mare parte din informația digitalizată a oamenilor poate fi vulnerabilă la tot de felul de atacuri în viitor. Din fericire, criptarea integrală ne protejează de aceste vulnerabilități..

Criptarea este unul dintre cele mai importante instrumente pe care guvernele, companiille și indivizii le dețin pentru a promova un mediu sigur și securizat în noua eră digitală. Recent, s-a discutat foarte mult despre procesul de criptare și munca depusă de autoritățile de aplicare a legii. Cu toate că suntem conștienți de munca foarte importantă practicată de aceste autorități și de efortul de a păstra oamenii în siguranță, eforturile depuse pentru a reduce importanța procesului de criptare expun la risc informațiile oamenilor, care pot fi abuzați de infractori cibernetici, hackeri și state represive.

În timp ce WhatsApp este una dintre puținele platforme de comunicare unde s-a putut construi procesul de criptare integrală, care este implicit și securizează toate informațiile, ne-ar plăcea să observăm, în final, ca acest proces să reprezinte viitorul comunicărilor personale.

Dorința de a proteja comunicările private ale oamenilor este una dintre convingerile cele mai de bază pe care le avem la WhatsApp, iar pentru mine, acest lucru este personal. Am crescut în URSS pe perioada comunismului iar faptul că oamenii nu puteau vorbi deschis și liber, constituie unul dintre motivele pentru care familia mea s-a mutat în Statele Unite.

Astăzi, mai mult de un miliard de oameni utilizează WhatsApp pentru a păstra legătura cu prietenii, familia oriunde s-ar afla aceștia. Iar acum, fiecare dintre aceste persoane poate vorbi lber și deschis prin intermediul WhatsApp.