WhatsApp Blog

A WhatsApp számára mindig is nagyon fontos volt az adatvédelem és hogy minél biztonságosabbá tegye a kommunikációt. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy bejelenthetjük, hogy a mai napon befejeztük azt a technikai fejlesztést amely a WhatsApp-ot piacvezetővé teszi a személyes kommunikáció védelme terén: teljes végpontok közötti titkosítás. Mostantól, amennyiben te és a kontaktjaid az alkalmazás legújabb verzióját használjátok, ebben az esetben minden hívás, minden üzenet, fotó, videó, fájl és hangüzenet automatikusan titkosított a végpontok között, beleértve a csoportos csevegéseket is.

Az ötlet nagyon egyszerű: Amennyiben elküldesz egy üzenetet, az egyetlen személy, aki el tudja olvasni, az akinek küldted vagy a csoport tagja ahova elküldted az üzenetet. Senki nem láthat bele ezekbe az üzenetekbe. Sem internet bűnözők. Sem hekkerek. Sem elnyomó rezsimek. Még mi magunk sem. A végpontok közötti titkosítás segít a WhatsApp komminikációjának személyessé tételében - akárcsak egy szemtől-szemben zajló beszélgetés során.

Amennyiben többet szeretnél tudni a végpontok közötti titkosításról, azt itt megteheted. De valójában, amit tudnod kell, hogy a végpontok között titkosított üzeneteket csupán a címzettek tudják elolvasni, akiknek szánod azokat. És amennyiben a WhatsApp legújabb verzióját használod, semmit sem kell tenned az üzeneteid titkosítása érdekében: a végpontok közötti titkosítás alapbeállításként mindig be van kapcsolva.

Egy olyan világban élünk, ahol a legtöbb adatunk digitalizált, mint korábban sosem. Minden nap hallunk olyan történetekről, hogy bizalmas adatokhoz férnek hozzá illetéktelenek vagy lopják el azokat. Amennyiben semmit nem teszünk, ebben az esetben még több ember digitális információja és kommunikációja válik könnyedén hozzáférhetővé az elkövetkezendő években. Szerencsére a végpontok közötti titkosítás megvéd minket ettől a sebezhetőségtől.

A titkosítás az egyik legfontosabb eszköz, amit kormányzóknak, cégeknek és egyéneknek egyaránt a biztonságot és a védelmet kell, hogy jelentse ebben az új digitális világban. Napjainkban rengeteg tárgyalás folyik a titkosított szolgáltatásokról és a bűnüldözésről. Mi is fontosnak tartjuk a bűnüldözést az emberek biztonsága érdekében, de a titkosítás gyengítése kockáztathatja az emberek infromációival való visszaélést internet bűnözők, hekkerek és lator államok által.

A WhatsApp azon kevés kommunikációs eszközök egyike, amely alapbeállításként teljes titkosítást biztosít a végpontok között minden téren, arra számítunk, hogy ez végül a személyes kommunikáció jövőjét fogja eredményezni.

Az emberek személyes kommunikációjának védelme iránti szándékunk, az egyik legalapvetőbb meggyőződésünk a WhatsApp-nál, és számomra pedig személyes kérdés. A USSR uralma alatt nőttem fel, a kommunizmus szabályai szerint, és az egyik oka annak, hogy a családom az Egyesült Államokba költözött, hogy az emberek nem beszélhettek szabadon.

A világon több mint egy millárd ember használja a WhatsApp-ot, hogy kapcsolatot tudjon tartani barátaival és családjával a világ bármely részén. És mostantól minden egyes ember szabadon és biztonságban cseveghet a WhatsApp-on.

Jan és Brian