WhatsApp-blog

Vandaag werken wij voor het eerst in vier jaar de voorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp bij. Dit is een onderdeel van onze plannen om in de komende maanden manieren te testen om mensen te helpen communiceren met bedrijven. De bijgewerkte documenten reflecteren tevens het feit dat we onderdeel zijn geworden van Facebook en wij recentelijk vele nieuwe functies hebben toegevoegd, zoals end-to-end encryptie, WhatsApp bellen en communicatietools zoals WhatsApp voor het web en de desktop. Je kunt de volledige documenten hier lezen. We stellen iedereen op de hoogte van deze updates in de laatste versies van onze app. Je zult worden gevraagd om op 'Akkoord' te tikken om de bijgewerkte voorwaarden te accepteren.

Mensen gebruiken onze app iedere dag om in contact te blijven met vrienden en geliefden die belangrijk voor hen zijn. Dit zal niet veranderen. Maar, zoals we eerder dit jaar hebben aangekondigd, willen we manieren verkennen om jou te helpen communiceren met bedrijven die belangrijk voor jou zijn en jou ondertussen nog steeds een spam- en advertentievrije ervaring bieden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een bericht van jouw bank over een potentieel frauduleuze transactie, of een melding van een vliegmaatschappij over een vertraagde vlucht. Velen van ons ontvangen deze informatie momenteel op een andere manier, zoals via een sms-bericht of een telefoontje. Wij willen deze functies testen in de komende maanden, maar moeten onze voorwaarden en ons privacybeleid hier eerst op aanpassen.

Wij werken deze documenten ook bij om duidelijk te maken dat wij end-to-end encryptie hebben geïmplementeerd. Wanneer jij en de mensen waarmee jij communiceert gebruikmaken van de laatste versie van WhatsApp, dan zijn jullie berichten automatisch versleuteld. Dit houdt in dat jullie de enigen zijn die deze kunnen lezen. Zelfs nu we meer zullen coördineren met Facebook in de komende maanden, zullen versleutelde berichten privé blijven en kan niemand anders ze lezen. WhatsApp niet, Facebook niet, niemand. We zullen jouw WhatsApp-nummer niet delen met anderen, ook niet op Facebook. We zullen jouw telefoonnummer ook niet verkopen, delen of geven aan adverteerders.

De toegenomen coördinatie met Facebook zal ons in staat stellen om dingen te doen zoals het bijhouden van statistieken van de frequentie waarmee mensen gebruikmaken van onze diensten en het bestrijden van spam in WhatsApp. Indien jij een Facebook-account hebt, zal het koppelen van jouw telefoonnummer met de systemen van Facebook hen in staat stellen om betere vriendsuggesties te doen en jou relevantere advertenties te tonen. Je zou bijvoorbeeld een advertentie kunnen zien van een bedrijf waar je al mee werkt in plaats van een bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord. Voor meer informatie hierover en over de manier waarop wij het gebruik van onze data beheren, kun je dit artikel lezen.

Ons geloof in het belang van privé-communicatie is onveranderd en we blijven toegewijd aan het bieden van de snelste, gemakkelijkste en de meest betrouwbare ervaring in WhatsApp. Zoals altijd kijken wij uit naar jouw feedback en bedanken we jou voor het gebruiken van WhatsApp.