Blog WhatsApp

Se întâmpla acum opt ani, în februarie 2009, când am început să scriem primele rânduri de coduri pentru ce ulterior avea să devină WhatsApp. Ideea originală în spatele acestui proiect a fost să construim o aplicație care le permite prietenilor și altor contacte să fie în contact tot timpul. Acest lucru se întâmpla cu luni înainte de a adăuga ideea de mesagerie. Prima versiune a aplicației noastre arăta așa:

Chiar și după ce am adăugat conceptul de mesagerie în vara anului 2009, am continuat să menținem ideea de "text" pentru opțiunea de stare oferită în WhatsApp. În fiecare an, eu și cu Brian veneam cu tot felul de idei de proiecte la care să lucrăm, întotdeauna am discutat despre ideea de a extinde această opțiune de stare.

Suntem foarte încântați să anunțăm că în același moment în care WhatsApp sărbătorește a opta aniversare pe data de 24 februarie a acestui an, am decis să reinventăm funcția de stare. Începând de astăzi, actualizăm funcția de stare, funcție care vă va permite, de acum înainte, să trimiteți poze și fișiere video către prieteni și familie într-un mod foarte simplu și securizat. Da, așa este, chiar și mesajele de stare sunt criptate integral.

La fel ca și acum opt ani când am început să lucrăm la WhatsApp, această funcție de stare îmbunătățită le va permite prietenilor care folosesc WhatsApp să fie conectați într-un mod plăcut și simplu. Noi toți cei din echipa WhatsApp, sperăm să vă facă plăcere să utilizați această nouă funcție!

Jan Koum