WhatsApp Blog

Csupán nyolc évvel ezelőtt, 2009 februárjában kezdtük el írni az első sor kódokat, amelyből később kialakult a WhatsApp. Az eredeti ötlet egy olyan alkalmazás létrehozása volt, amelynek segítségével a barátaid és egyéb kontaktjaid tudtára tudod adni, hogy miújság veled. Ez hónapokkal azelőtt volt, hogy az üzenetek küldését lehetővé tettük. Az alkalmazásunk első verziója így nézett ki:

Miután lehetővé tettük az üzenetek küldését 2009 nyarán, a "csak szöveg" állapotok megosztását továbbra is megtartottuk a WhatsApp-on. Minden évben, amikor Brian és én leülünk megbeszélni a jövőbeni terveinket, mindig előkerül ez az eredeti "csak szöveg" állapot, és hogy hogyan fejleszthetnénk azt tovább.

Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, hogy a WhatsApp 8. születésnapjával egy napon, február 24-én újjáéled az állapot funkció. A mai napon kezdjük elérhetővé tenni ezt a továbbfejlesztett állapot funkciót, amelynek segítségével egyszerű és biztonságos módon fotókat és videókat oszthatsz meg a WhatsApp-on lévő barátaiddal és kontaktjaiddal. Igen, jól hallottad, még az állapotok is titkosítottak a végpontok között.

Ugyanúgy, ahogyan nyolc évvel ezelőtt, amikor elindítottuk a WhatsApp-ot, lehetőséged lesz arra, hogy ezzel a továbbfejlesztett állapot funkcióval a WhatsApp-on lévő bárataidat naprakészen tartsd. Mindannyian itt a WhatsApp-nál azt reméljük, hogy sok örömed leled majd ebben az új funkcióban.

Jan Koum