WhatsApp Blog

Több mint egymilliárd ember használja naponta a WhatsApp-ot arra, hogy kapcsolatban maradjon a családtagjaival és a barátaival, és idővel egyre több ember használja majd arra az alkalmazást, hogy kommunikáljon a számára fontos üzletekkel. Valójában, sokszor napi szintű kapcsolattartás történik, legyen szó akár arról, hogy valaki rendelést ad le egy helyi pékségben, vagy akár arról, hogy az új divatot nézi meg egy ruhaüzletben. Azonban, ahogy ez jelenleg működik a WhatsApp-on az még elég kezdetleges. Hallottunk már történeteket kereskedőkről, akik arra használják a WhatsApp-ot, hogy több száz ügyféllel tartsák a kapcsolatot egy sima okostelefon segítségével, és másokról, akik viszont bizonytalanok benne, hogy egy üzlet hiteles-e a WhatsApp-on. Az elkövetkező hónapokban új szolgáltatásokat fogunk tesztelni, amik ezeket a kihívásokat hivatottak megoldani, és egyszerűbbé teszik az embereknek, hogy vállalkozásokkal kommunikáljanak, amiket a WhatsApp-on szeretnének elérni. A mi megközelítésünk egyszerű – azt szeretnénk alkalmazni, amit abból tanultunk, hogy segítünk az embereknek kapcsolatba lépni egymással, azért hogy aztán segíthessünk az embereknek kapcsolatba lépni a számukra fontos üzletekkel.

Tudjuk, hogy az üzleteknek különböző igényeik vannak. Például hivatalos jelenlétet akarnak – hitelesített profilt, hogy az emberek megkülönböztethessék a céget egy másik embertől – és egy egyszerűbb módot az üzenetek megválaszolására. Új eszközöket építünk és tesztelünk egy ingyenes WhatsApp üzleti alkalmazáson keresztül kisméretű vállalkozások számára, és egy vállalati megoldást a nagyobb méretű vállalatok számára, amelyek globális ügyfélkörrel rendelkeznek, mint például légitársaságok, e-kereskedelmi oldalak és bankok. Ezek a vállalatok a mi megoldásainkat használhatják arra, hogy ügyfeleiknek hasznos értesítéseket, mint például a repülési idő, kézbesítési visszaigazolásokat és más frissítéseket küldjenek.

Legyen szó akár arról, hogy valaki egy sarki üzlettel kommunikál vagy a világ másik felével, az emberek azt várják a WhatsApp-tól, hogy egyszerű, biztonságos és megbízható legyen. A tesztidőszak alatt a visszajelzéseket alaposan megvizsgáljuk és tájékoztatjuk róla az embereket miközben ezeket az eszközöket szélesebb körben elérhetővé tesszük. Fontos, hogy ezt helyesen tegyük figyelve az új élményekre, amiket a vállalkozások és felhasználóink számára biztosítunk. További információért kérjük olvasd el ezt a GYIK cikket.