Blog WhatsApp

Mai mult de 1 miliard de oameni utilizează WhatsApp în fiecare zi pentru a păstra legătura cu familiile, prietenii și în timp, din ce în ce mulți oameni folosesc aplicația pentru a comunica cu companiile de care au nevoie. De fapt, multe dintre aceste comunicări se întâmplă în fiecare zi, fie prin plasarea unei comenzi către o brutărie din apropriere sau prin verificarea unei colecții de haine. Însă modalitate prin care acest lucru se întâmplă pe WhatsApp în acest moment este foarte rudimentară. Am auzit povești privind proprietari de magazine care folosesc WhatsApp pentru a păstra legătura cu sute de clienți doar prin intermediul unui singur telefon, și, de asemenea, am ascultat oameni care erau nesiguri de autenticitatea unei anumite companii. În lunile ce vor urma, vom testa noi opțiuni care sunt menite pentru a soluționa unele dintre aceste provocări și pentru a facilita contactul cu aceste companii pentru acele persoane care doresc să facă acest lucru pe WhatsApp. Tactica este foarte simplă - vrem să aplicăm aceeași metodă prin care am reușit să ajutăm oamenii să fie în contact permanent cu persoanele importante lor și să oferim aceeași posibilitate pentru ca oamenii să poată să fie în contact cu companiile cu care doresc.

Suntem conștienți de faptul că aceste companii au multe nevoi. De exemplu, doresc să fie recunoscute ca și prezență oficială - un profil validat pentru ca oamenii să poată diferenția între o companie și un contact privat - și o modalitate mai ușoară de a răspunde la mesaje. Momentan, lucrăm și dezvoltăm noi opțiuni prin intermediul unei aplicații gratuite WhatsApp Business pentru companii mici, precum și o soluție corporate/enterprise pentru companii mai mari care operează la nivel mai mare și care utilizează o bază de date globală, precum linii aeriene, pagini de web de e-commerce și bănci. Aceste companii vor putea folosi această soluție pentru a le oferi clienților informații utile, precum orarul unui zbor, confirmări de livrare sau alte informări.

În momentul în care cineva comunică cu o companie atât la nivel local sau global, oamenii se așteaptă ca WhatsApp să fie rapid, de încredere și sigur. Vom lua la cunoștință toate comentariile și feedback-ul oferit pe perioada acestei faze de testare și vom ține oamenii la curent pe măsură ce aceste unelte vor fi disponibile la nivel mondial. Este foarte important pentru noi ca să realizăm acest lucru într-un mod corect și suntem foarte atenți la experiențele care se vor crea atât pentru companii cât și pentru utlizatori. Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți articolul de la Întrebări Frecvente.