WhatsApp-blog

Meer dan 1 miljard mensen gebruiken WhatsApp iedere dag om in contact te blijven met hun familie en vrienden. Steeds meer mensen gebruiken de app echter ook om te communiceren met bedrijven die belangrijk voor ze zijn. Deze manier van communiceren vindt al dagelijks plaats. Mensen bestellen brood bij de lokale bakker of bekijken nieuwe collecties van een kledingwinkel. De manier waarop dit gebeurt is nog erg rudimentair. We hebben verhalen gehoord van winkeleigenaren die WhatsApp op één telefoon gebruiken om in contact te blijven met honderden klanten, en van mensen die onzeker zijn of een bedrijf op WhatsApp wel authentiek is. In de komende maanden zullen we nieuwe functies testen waarmee we proberen sommige van deze uitdagingen op te lossen en het gemakkelijker maken voor mensen om te communiceren met de bedrijven die ze willen bereiken via WhatsApp. Ons plan is simpel; we willen toepassen wat we hebben geleerd bij het in contact brengen van mensen, bij het in contact brengen van mensen met bedrijven die belangrijk voor ze zijn.

We weten dat bedrijven verschillende behoeften hebben. Zij willen bijvoorbeeld officieel erkend worden met een geverifieerd profiel, zodat zij zich kunnen onderscheiden van een individu op WhatsApp. Ook willen zij een gemakkelijkere manier om te antwoorden op berichten. Daarom bouwen en testen wij nieuwe tools via een gratis WhatsApp-bedrijfsapp voor kleine bedrijven. Hiernaast testen we een enterprise oplossing voor grotere bedrijven, die opereren op een grotere schaal en klanten hebben over de gehele wereld. Denk bijvoorbeeld aan vliegmaatschappijen, e-commerce websites en banken. Het zal mogelijk zijn voor deze bedrijven om met onze oplossingen klanten nuttige meldingen zoals vluchttijden, leveringsbevestigingen en andere updates te sturen.

Mensen verwachten dat WhatsApp snel, gemakkelijk en veilig is, ongeacht of iemand nu communiceert met een bedrijf om de hoek of een bedrijf aan de andere kant van de wereld. We zullen aandachtig luisteren naar de feedback gedurende onze testfase en mensen informeren wanneer we deze tools wijder beschikbaar maken. Het is belangrijk dat we dit goed doen en weloverwogen keuzes maken in de nieuwe ervaringen die we bedrijven en onze gebruikers willen bieden. Meer informatie kun je vinden in dit artikel.