Blog WhatsApp

Oameni din întreaga lume folosesc WhatsApp pentru a se conecta cu diverse companii mici - de la magazine online de îmbrăcăminte din India până la magazine online cu specific auto din Brazilia. Aplicația WhatsApp a fost construită pentru uzul standard și anume pentru oameni și dorim să îmbunătățim și experiența companiilor. De exemplu, oferind posibilitatea de a răspunde mai rapid clienților, de a face distincția între aplicația de business și aplicația de uz standard și stabilirea unei prezențe a business-ului respectiv.

Astăzi lansăm WhatsApp Business - o aplicație gratuită care poate fi descărcată pe Android pentru companiile mici. Noua noastră aplicație va oferi companiilor posibilitatea de lua legătura cu diverși clienți mult mai ușor, și va oferi celor 1.3 miliarde de utilizatori posibilitatea de a identifica ușor companiile care îi interesează. Iată cum:

  • Profil business: Oferă clienților informații utile precum descrierea companiei, adresa de e-mail, locația magazinului și pagina de web.
  • Mijloace de comunicare/mesagerie: Ajută la sporirea timpului de reacție - răspunsuri rapide oferă răspunsuri la întrebări primite în mod frecvent, mesaje de întâmpinare - prezintă compania clienților, mesaje offline - mesaje care anunță dacă compania este sau nu disponibilă.
  • Statistici pentru mesaje: Posibilitatea analizării unor date simple, precum numărul de mesaje trimise pentru a vedea ce este util.
  • WhatsApp Web: Trimiterea și primirea de mesaje prin WhatsApp Business accesibil de pe desktop.
  • Tipul de cont: Oamenii vor fi informați că poartă o conversație cu un business deoarece acest lucru va fi evident prin etichetare contului de business. În timp, anumite business-uri vor avea conturi confirmate de îndată ce se va confirma că respectivul număr de telefon este identicic cu numărul de telefon listat pentru business-ul respectiv.

Oamenii vor putea continua să folosească WhatsApp ca și până acum - nu este necesar să se descarce nimic în plus. Oamenii vor avea control asupra modalității de a primi mesaje precum și abilității de a bloca un anumit număr sau de a raporta un număr ca și spam, business-urile fiind incluse.

Mai mult de 80% din business-urile din India și Brazilia afirmă că WhatsApp îi ajută să comunice cu clienții și le oferă posibilitatea de a își mări afacerea ( Sursă:Morning Consult Study). Așadar, WhatsApp Business le va oferi posibilitatea oamenilor de a comunica cu aceste companii foarte ușor și foarte rapid.

WhatsApp Business este disponibilă pentru a fi descărcată gratuit de pe Google Play în țări ca Indonezia, Italia, Mexic, Marea Brianie și Statele Unite. Aplicația se lansează la nivel mondial în următoarele săptămâni. Acesta este doar începutul!