Blog WhatsApp

Kami telah membina WhatsApp sebagai aplikasi peribadi untuk bermesej - cara yang mudah, selamat dan boleh dipercayai untuk berhubung dengan keluarga dan rakan-rakan. Seiring dengan tambahan-tambahan baru, kami telah berhati-hati untuk cuba memelihara perasaan keintiman yang disukai oleh orang-orang.

Beberapa tahun yang lalu kami telah menambahkan ciri ke WhatsApp yang membenarkan anda untuk memajukan mesej ke berbilang sembang sekaligus.

Hari ini, kami sedang melancarkan ujian untuk mengehadkan pemajuan mesej yang akan digunakan untuk semua orang yang menggunakan WhatsApp. Di India - di mana orang-orang memajukan lebih banyak mesej, foto, dan video berbanding dengan negara-negara lain di seluruh dunia - kami juga akan menguji had yang lebih rendah, iaitu 5 sembang pada satu masa dan kami akan mengeluarkan butang maju cepat (quick forward) di sebelah mesej media.

Kami percaya bahawa perubahan-perubahan ini, yang kami akan terus menelitinya, akan membantu WhatsApp kekal sebagai rekaan asal: aplikasi mesej peribadi.

Kami sangat berkomited atas keselamatan dan privasi anda, oleh kerana itu, WhatsApp disulitkan hujung ke hujung, dan kami akan terus meningkatkan aplikasi kami dengan ciri-ciri seperti ini. Untuk maklumat lanjut, sila lawati halaman Tip Keselamatan WhatsApp.