WhatsApp-blog

Bijna één miljard mensen maken wereldwijd gebruik van WhatsApp om in contact te blijven met hun vrienden en familie. Van een vader die in Indonesië foto's van zijn pasgeboren baby met zijn familie deelt, tot een student in Spanje die in contact blijft met zijn vrienden of een dokter in Brazilië die in contact blijft met zijn patiënten. Mensen vertrouwen erop dat WhatsApp snel, simpel en betrouwbaar is.

Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat WhatsApp niet langer contributies in rekening zal brengen. Jarenlang hebben we na het eerste proefjaar sommige gebruikers gevraagd om contributie te betalen. Nu we gegroeid zijn, vinden we dat deze manier niet afdoende werkt. Veel WhatsApp-gebruikers hebben geen bankpas of creditcard. Zij waren bezorgd dat zij na het eerste jaar het contact zouden verliezen met hun vrienden en familie. In de aankomende weken zullen we alles omtrent de contributies verwijderen uit de verschillende versies van onze applicatie en WhatsApp.

Natuurlijk vragen mensen zich nu af hoe we WhatsApp draaiende houden zonder contributies en of de aankondiging van vandaag betekent dat WhatsApp advertenties van derden zal gaan tonen. Het antwoord hierop is Nee. Vanaf dit jaar zullen we met tools gaan experimenteren waarbij bedrijven en organisaties waarmee jij in contact wil komen met jou kunnen communiceren via WhatsApp. Dit kan de communicatie met je bank betekenen of een bepaalde transactie frauduleus is of met een vliegmaatschappij over een vertraagde vlucht. Deze berichten krijg je momenteel via sms of oproepen. Wij willen testen of het met nieuwe tools gemakkelijker kan via WhatsApp, zonder dat je advertenties van derden of spam krijgt.

Wij hopen dat je geniet van wat er komen gaat in WhatsApp en wij ontvangen graag je terugkoppeling.