WhatsAppin blogi

Tänään päivitämme WhatsAppin käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Tulevina kuukausina aiomme kokeilla tapoja, joiden avulla ihmiset voivat kommunikoida yritysten kanssa. Päivitetyissä asiakirjoissa huomioidaan myös se, että liityimme Facebookiin ja olemme viimeaikoina julkaisseet monia uusia toimintoja, kuten täyden salauksen, WhatsApp-puhelut ja viestintätyökaluja, kuten WhatsAppin verkko- ja työpöytäsovellukset. Voit lukea asiakirjat kokonaisuudessaan tästä. Kerromme muutoksista kaikille käyttäjille sovelluksen uusimmissa versioissa, ja pyydämme hyväksymään muutetut ehdot napauttamalla "Hyväksy".

Ihmiset käyttävät sovellustamme päivittäin ja pitävät yhteyttä ystäviin ja muihin läheisiin. Tähän emme koske. Mutta kuten jo aiemmin tänä vuonna tiedotimme, haluamme tutkia tapoja, joiden avulla voit pitää yhteyttä sinulle tärkeisiin yrityksiin - kuitenkin siten, ettei sinun tarvitse katsella kolmansien osapuolten bannerimainoksia ja roskapostia. Yhteydenpito voisi olla esimerkiksi sitä, että saat pankiltasi tiedon mahdollisesta luottokorttipetoksesta tai lentoyhtiöltä tiedon myöhästyneestä lennosta. Monet meistä saavat näitä tietoja muualta, tekstiviestien ja puhelujen avulla. Haluamme kokeilla näitä toimintoja tulevina kuukausina, mutta käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä on ensin päivitettävä.

Päivitämme asiakirjat myös siksi, että haluamme kertoa selvästi täyden salauksen käyttöönotosta. Kun sinä ja ihmiset, joille lähetät viestejä, käytätte WhatsAppin uusinta versiota, viestisi salataan oletuksena, mikä tarkoittaa, että olette ainoita, jotka voitte lukea viestit. Vaikka teemme enemmän yhteistyötä Facebookin kanssa tulevina kuukausina, salatut viestit säilyvät yksityisinä ja kukaan muu ei voi lukea niitä. Ei WhatsApp, Facebook eikä kukaan muukaan. Emme jaa WhatsAppissa käyttämääsi puhelinnumeroa muille, emme myöskään Facebookissa, ja emme edelleenkään myy, jaa tai anna puhelinnumeroasi mainostajille.

Kun teemme enemmän yhteistyötä Facebookin kanssa, voimme saada esimerkiksi tietoja siitä, kuinka usein ihmiset käyttävät palveluitamme ja taistella paremmin roskapostia vastaan. Yhdistämällä puhelinnumerosi Facebookin järjestelmiin, Facebook voi tarjota parempia kaveriehdotuksia ja näyttää sinulle paremmin aiheeseen liittyviä mainoksia, jos sinulla on tili Facebookissa. Saatat esimerkiksi nähdä työpaikkasi mainoksen sellaisen yrityksen mainoksen sijaan, josta et ole koskaan kuullutkaan. Saat lisätietoja esimerkiksi siitä, kuinka voit hallita tietojesi käyttöä, napsauttamalla tästä.

Kunnioituksemme yksityistä viestintää kohtaan on kajoamaton, ja tarjoamme edelleen nopeimman, helpoimman ja luotettavimman kokemuksen WhatsAppissa. Kuten ennenkin, odotamme palautettasi ja kiitos, että käytät WhatsAppia.