WhatsApp-blog

Het is pas 8 jaar geleden, in februari 2009, dat we de eerste regels code schreven voor wat uiteindelijk WhatsApp werd. Het idee was om een app te bouwen waarmee je je vrienden en andere contacten kon laten weten wat je aan het doen was. Dit was maanden voordat we de mogelijkheid om te chatten toevoegden. De eerste versie van onze app zag er zo uit:

Zelfs nadat we chatten toevoegden in de zomer van 2009, behielden we de op tekst gebaseerde status in WhatsApp. Ieder jaar, wanneer Brian en ik projecten aan het plannen waren, kwam het verbeteren en het ontwikkelen van deze statusfunctie weer ter sprake.

Met veel enthousiasme kondigen we aan dat we, tegelijk met de 8e verjaardag van WhatsApp op 24 februari, de statusfunctie in een nieuw jasje steken. Vanaf vandaag beginnen we met een gefaseerde uitrol van een update van de statusfunctie, waarmee je op een gemakkelijke en veilige manier foto's en video's kunt delen met je vrienden en contacten in WhatsApp. Ja, zelfs jouw statusupdates zijn end-to-end versleuteld.

Net zoals 8 jaar geleden toen we WhatsApp startten, maakt deze nieuwe en verbeterde statusfunctie het mogelijk om jouw vrienden in WhatsApp gemakkelijk en op een leuke en simpele manier op de hoogte te houden. We hopen dat je er veel plezier aan beleeft!

Jan Koum