WhatsApp-blog

Groepen zijn altijd een belangrijk onderdeel van de WhatsApp-ervaring geweest, of het nu gaat om familieleden over de hele wereld of jeugdvrienden die contact hebben gehouden door de jaren heen. Er worden ook WhatsApp-groepen gevormd met een specifiek doel, zoals nieuwe ouders die ondersteuning zoeken, studenten die studiegroepjes oprichten en zelfs leiders uit gemeentes om noodhulp te coördineren na een natuurramp. Vandaag kondigen wij de verbeteringen aan die wij hebben geïmplementeerd voor groepen.

Nieuwe functies:

  • Groepsomschrijving: Een korte tekst onder de groepsinformatie om de functie, richtlijnen en onderwerpen van de groep te omschrijven. Wanneer een nieuwe persoon deelneemt aan de groep zal de omschrijving zichtbaar zijn bovenaan de chat.
  • Beheerdersinstellingen: In de groepsinstellingen kunnen groepsbeheerders nu aangeven wie het groepsonderwerp, de groepsafbeelding en de groepsomschrijving kunnen wijzigen.
  • Overzicht van gemiste berichten: Als je een tijdlang niet in een groepschat bent geweest, kun je nu de berichten waarin je wordt benoemd of antwoorden op jouw berichten bekijken door op de nieuwe @-knop te tikken die rechts onderin de chat verschijnt.
  • Deelnemers zoeken: Vind iemand in een groep door in de groepsinformatie te zoeken naar een deelnemer.
  • Beheerders kunnen nu de beheerdersrechten verwijderen van andere deelnemers. Oprichters van een groep kunnen niet langer worden verwijderd uit de groep die zij hebben aangemaakt.

We hebben ook een nieuwe regel geïmplementeerd wat ervoor zorgt dat gebruikers niet herhaaldelijk kunnen worden toegevoegd aan een groep die ze hebben verlaten. Deze functies zijn vanaf vandaag beschikbaar voor Android- en iPhone-gebruikers. We hopen dat jullie blij zijn met deze nieuwe updates!